Bedonderen is een kunst

De Amerikaanse conservatieve spreekbuis drudgereport kopt vandaag met: “Obama veroordeelt coup in Honduras, kiest de kant van Chavez en Castro”.

Als je het artikel leest waar de kop naar linkt (op drudge wordt niets zelf geschreven, behalve de koppen en een incidenteel ‘flash’-artikel, dat meestal ook niet klopt), komen daar Castro en Chavez niet eens in voor. Nou vooruit, Chavez wordt genoemd, in een terzijde die bedoeld is om aan te geven dat de regering Bush zich anders opstelde tegenover Latijns-Amerika. Aan de kant van Obama wordt slechts de Europese Unie genoemd, die veroordeelt de coup eveneens.

Naar Nederlandse wetgeving en rechtspraak is het bij mijn weten zo dat je de grens naar laster overschrijdt als je dingen in je artikelen zet die onwaar zijn. Het zou best eens kunnen dat drudge hier die lijn overschrijdt. Door een kop te maken die Obama op één lijn zet met Castro en Chavez, terwijl het artikel in kwestie volslagen neutrale berichtgeving over de kwestie in Honduras is, maakt drudgereport negatieve onwaarheid publiek.

Conservatieven in Amerika, altijd vol van uitspraken over patriottisme, vaderland en moraliteit, geven geen bliksem om de waarheid als ze moeten leven met een hun onwelgevallige uitslag van een democratisch verkiezing, oftewel, als er iemand tot president is gekozen die niet hun keuze is. Te triest voor woorden. Sore losers.

This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.