Gek genoeg voor woorden


Een verhaal over de waanzin van oud-president George Walker Bush (hij kreeg die middelste naam van overgrootvader George Herbert Walker, bankier en reder, schoonvader van Prescott Bush, vader van George Herbert Walker Bush, de 41e president van de VS -dat leest al aardig bijbels) wil ik altijd wel en niet weten. Ik heb nog wat haar op m’n hoofd dat er van overeind kan gaan staan.

Maar luister, dit is echt raar: toen Bush in 2003 probeerde om bondgenoten voor de ‘coalition of the willing’ te krijgen voor zijn inval in Irak, benaderde hij de Franse president Chirac met een verhaal uit de bijbel. Uit de apocalyps citeerde hij het verhaal over Gog en Magog, de landen die door Satan verleid worden en door God met vuur vernietigd. Zo moesten de bondgenoten ook ten strijde trekken, want God wilde het conflict gebruiken om ‘de vijanden van zijn volk te vernietigen voordat de Nieuwe Tijd begint.’
Wauw.
En niemand belde de dokter even?

This entry was posted in Geschiedenis, Politiek. Bookmark the permalink.