Rebellin ook aan de CERA

Hij wijst niet voor niks naar z’n voorhoofd hier, de zak. Davide Rebellin, vorige week woensdag nog winnaar van de Waalse Pijl, is positief bevonden op het gebruik van CERA tijdens de Olympische Spelen in China. De gebruikelijke berichten lopen al binnen. Volgens zijn echtgenote heeft hij niets misdaan. Als de b-staal negatief is, zal ik mijn opmerkingen van hiervoor terug nemen. Weinig kans. We mogen aannemen dat er verder bekend zal worden dat hij het maar één keer gedaan heeft, dat hij net begonnen was, dat hij niet weet waar het spul vandaan kwam, dat het voor de hond was en dat hij het heus nooit meer zal doen, net als Erik Zabel, Johan Museeuw, Ivan Basso, Tyler Hamilton, Riccardo Ricco, Floyd Landis, Alejandro Valverde, Stefan Schumacher, Jan Ullrich, Mark Lotz, Bernhard Kohl, Richard Virenque, Andrej Kashechkin, Emmanuelle Sella, Iban Mayo, Stefano Morreni en ga zo maar door. Lijsten hier.

Doping in de wielersport is niet beperkt tot de profs. Er is veel meer een cultuur van onderop die de renners dwingt om te gebruiken. Ziehier deze disgusting discussie op een bodybuildersforum. Vorig jaar toen ik de Petite Crique fietste in La Roche en Ardenne was er een kraampje waar zakjes lagen waar ‘Epo’ op stond. ‘Dat is toch een grap’, zei ik tegen m’n broer die bij de elite fietst. Niks ervan, zei hij. Dat is het echte spul.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.